Basamid G - 1 kg

88,50 lei

Disponibilitate: În stoc

Basamid G - 1 kg

STERILIZANT DE SOL, CU ACTIUNE NEMATOCIDA, INSECTICIDA SI FUNGICIDA. EFECT DE IERBICID ASUPRA SEMINTELOR DIN SOL.

FORMULARE

Produsul contine 97% dazomet si se prezinta sub forma de microgranule albe cu miros caracteristic. Produsul nu este coroziv.

MOD DE ACTIUNE

Produsul Basamid granule este un sterilizant al solului ce se aplica la suprafata solului si se incorporeaza in sol. In conditii de umiditate produsul se descompune formand un gaz sterilizant cu efect nematocid, fungicid, insecticid si erbicid. Pentru o actiune erbicidala se recomanda acoperirea cu folie a solului tratat sau compactarea si inundarea solului pentru a retine gazul sterilizant o perioada cat mai lunga in sol. Dupa disiparea gazului se poate semana sau planta, produsul nu lasa reziduuri toxice in sol, produsii de descompunere sunt nutrienti pentru plante.

Daunator Doza omologata
Denumire stiintifica Denumire populara kg/ha kg/100 m2
Phytophtora parasitica Mana de sol a tomatelor 500 5
Fusarium spp. Fuzarioza 500 5
Verticillium dahliae Uscarea vasculara 500 5
Meloidogyne icognita Nematodul plantelor de sera 500 5

Basamid granule se aplica la temperaturi mai mari de 6 grade Celsius, cand solul este umed. Se recomanda sa se pastreze umiditatea solului inainte, in timpul si dupa aplicarea produsului, la aproximativ 60% din capacitatea de camp.

TIMP DE PAUZA

Intre ultimul tratament si semanat sau plantat se asigura un timp de pauza de 10-30 zile in functie de temperatura solului; cu cat este mai scazuta (minim 6°C) cu atat timpul de asteptare este mai lung (peste 30 de zile). Se face testul Creson pentru verificarea ventilarii corespunzatoare a solului. testul Creson se face cu seminte de salata puse la germinat in mostre de sol tratat; daca acestea nu germineaza solul mai trebuie lasat sa se aereze si se intervine cu lucrari de sol pentru aerare, dar nu mai adanci decat a fost incorporat produsul.

ROTATIA CULTURILOR

Rotatia culturilor este afectata, produsul avand efect erbicid, poate afecta cultura in conditiile unei aplicari necorespunzatoare.

Dupa aplicarea produsului pana la semanatul culturii pot trece minim 10 zile si maxim 35 zile in functie de temperatura solului si lucrarile efectuate.

MOMENTUL APLICARII

Produsul Basamid granule se aplica inainte de infiintarea culturii, pe substratul de cultura sau prin incorporare in substratul de cultura pentru rasadnite si se aplica cu 10 pana la 35 zile inainte de semanant sau plantat in functie de temperatura solului.

TEHNICA DE APLICARE

Produsul Basamid granule poate fi aplicat cu orice echipament terestru pentru aplicat granule pe intreaga suprafata si care poate fi reglat pentru doze de 300-600 kg/ha sau se poate aplica manual cu echipament de protectie adecvat (manusi de cauciuc)

Intotdeauna cititi cu atentie eticheta inainte de folosirea produsului!

Produs al companiei Arysta Lifescience

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.