Login Form - Ro

0 Total 0,00 lei
 x 

Coșul de cumpărături este gol!

Categorii

Vivando - 1 l

467,00 lei

Disponibilitate: În stoc

Vivando - 1 l

Substanţa activă: 500 g/l metrafenonă
Formulare: suspensie concentrată

Vivando este un fungicid de ultimă generație, bazat pe metrafenonă din familia chimică a benzofenonelor. Această substanță activă are un mod unic de acțiune, interferează în procesul de diferențiere celulară a diferitelor etape din ciclul agentului patogen. Blochează penetrarea agentului în cuticulă și disturbă procesele normale de dezvoltare a miceliului și sporularea.

Substanța activă este preluată rapid și translocată în cuticula frunzei. Metrafenona se acumulează în țesutul frunzei , în principal dedesuptul zonei tratate. O mică parte este preluată de frunză și transportată acropetal către vârful frunzei și pe margini, o cantitate suficientă, însă pentru a asigura un bun control al bolii. De asemenea, există și o fază de vapori în jurul ciorchinelor și al frunzelor, cu o concentrație suficientă pentru protecție împotriva făinării.

Are acțiune protectivă și curativă.

Spectru de activitate și mod de folosire

CULTURA SPECTRUL COMBATERII DOZA
Vița de vie Uncinula necator (Făinarea viței de vie) 0,2 l/ha

Momentul aplicării

Vivando se aplică preventiv, la avertizare, pentru combaterea făinării viței de vie. Se pot aplica maximum 3 tratamente pe an, cu un interval de 12-14 zile între ele.

Cadența tratamentelor se poate reduce la 10-12 zile în cazuri favorabile de atac pentru făinare. Se pot aplica de la stadiul de 5-6 frunze până la coacere (BBCH 15-81).

Timp de pauză: viță de vie - 28 zile

Volumul de apă

Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în plantații viticole a fungicidelor, utilizate în mod obișnuit. Se vor utiliza doze sepcifice aplicării fungicidelor. volumul de soluție utilizat este în funcție de echipamentul folosit (recomandat 1000 l/ha).

Managementul rezistenței

Riscul dezvoltării rezistenței prin folosirea fungicidelor este bine cunoscută. Ca urmare, substanțele active eficiente, cum ar fi metrafenina, trebuie să fie utilizate în mod responsabil, cu scopul de a menține eficacitatea lor pe termen lung.

Vivando nu prezintă rezistență încrucișată pentru produsele utilizate sau recomandate împotriva făinării la struguri. Prin urmare, oferă cultivatorului de viță de vie un nou instrument de gestionare a rezistenței active.

Avantaje

 1. Asigură protecție de încredere împotriva făinării la vița de vie.
 2. Sistemie locală și acțiune sub formă de vapori.
 3. Rezistență ridicată la spălare.
 4. Fereastră largă de aplicare.

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.
 • Brand 10
 • Brand 11
 • Brand 12
 • Brand 13
 • Brand 14
 • Brand 15
 • Brand 16
 • Brand 17
 • Brand 18
Prev
Next

Despre noi

Orar

Luni - Vineri: 08AM - 17PM

Sâmbătă: 08AM - 11AM

Duminică: ÎNCHIS

Lucrăm și în zilele de sărbătoare.

Meniul