0 Total 0,00 lei
 x 

Coșul de cumpărături este gol!

Categorii

Aliette 80 WG - 500 gr

73,60 lei

Disponibilitate: În stoc

Aliette 80 WG - 500 gr

Substanta activa: fosetil de aluminiu 800 g/kg
Formulare: WG (granule dispersabile în apa)

 

Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la legume, pomi fructiferi, hamei

 

 

 

 

Mod de acțiune
Aliette® 80 WG este un fungicid sistemic cu o capacitate de penetrare în plante foarte buna. Odata patruns în planta, el se remarca printr-o mobilitate foarte mare în toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi. Fosetilul de aluminiu prezinta o proprietate unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor si nu se dezvolta fenomene de rezistenta. Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene, în special din grupa Phycomycete (care produc mane), dar si focul bacterian al rozaceelor. Aliette® 80 WG are actiune preventiva foarte buna prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului în planta.
 

Cultura Organism țintă Doza/Concentrație
Castraveți Mană (Pseudoperonospora cubensis) 0,2% (2 kg/ha)
Ceapă Mană (Peronospora destructor) 0,2% (2 kg/ha)
Hamei Mană (Pseudoperonospora humuli) 4 kg/ha
Măr, păr, gutui Focul bacterian (Erwinia amylovora) 0,3% (în timpul înfloritului)


Modul de utilizare


Mar, par, gutui: 0,3% pentru combaterea focului bacterian al rozaceelor (Erwinia amylovora). Se aplica un tratament din fenofaza de buton roz - începutul înfloritului pâna la scuturarea petalelor, pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Cantitatea de solutie variaza între 1000- 1500 l în functie de tipul, vârsta plantatiilor si echipamentul de stropit.
Castraveti: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubensis). Se efectueaza 1-3 tratamente preventive, la avertizare, la interval de 8-10 zile in intervalul de la a 9 frunza normala pe tulpina principala pâna la al 9-lea fruct de dimensiune tipica situat pe tulpina principala.
Ceapa: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (
Peronospora destructor). Se efectueaza 1-2 tratamente preventive la avertizare, la interval de 10  zile, în intervalul începutul formarii bulbului pâna la 75% din diametrul final.
Hamei: 0,2% (4 kg/ha în 2000 l apa) pentru combaterea manei (
Pseudoperonospora humuli). Tratamentele se efectueaza între fenofazele aparitia primului lastar lateral pâna la sfârsitul înfloritului. Se aplica preventiv 1-3 tratamente la interval de 14 zile, la avertizare.

Timp de pauza: 21 zile la mar, par si gutui, 4 zile pentru castraveti, 7 zile pentru ceapa, 21 zile pentru hamei.

Fitotoxicitate

Aliette® 80 WG este bine suportat de plante la dozele recomandate si nu produce arsuri pe plante inclusiv pe organele florale.

Compatibilitate
Aliette
® 80 WG este compatibil cu cea mai mare parte a insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia produselor pe baza de dicofol si cupru. Produsul nu este compatibil cu îngrasaminte foliare pe baza de azot si cu solutii nutritive utilizate în horticultura.

Produs al companiei Bayer Cropscience

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.
  • Brand 10
  • Brand 11
  • Brand 12
  • Brand 13
  • Brand 14
  • Brand 15
  • Brand 16
  • Brand 17
  • Brand 18
Prev
Next

Despre noi

Orar

Luni - Vineri: 08AM - 17PM

Sâmbătă: 08AM - 11AM

Duminică: ÎNCHIS

Lucrăm și în zilele de sărbătoare.

Meniul