Apollo 50 SC - 1 l

232,00 lei

Disponibilitate: În stoc

Apollo 50 SC - 1 l

Acaricid ovicid pentru culturi intensive
 


Substanţa activă: Clofentezin 500 g/l
Formulare: SC (Suspensie concentrată)
Clasificare: N (Periculos pentru mediu)

Cultura Agent daunator Doza
Pomi fructiferi Acarianul roşu al pomilor (Panonychus ulmi) (ouă hibernante) 0,04% (0,6 l/ha)
Viţă de vie Păianjenul roşu comun (Tetranychus urticae), Acarianul roşu al pomilor (Panonychus ulmi) (ouă) 0,4 l/ha
Vinete, tomate, castraveţi solarii Păianjenul roşu comun (Tetranychus urticae) 0,04%

 

MOD DE ACŢIUNE

APOLLO 50 SC este un acaricid de contact acţionând în principal ca ovicid, cu efect şi asupra formelor mobile în stadiul tânăr (larve) şi cu îndelungată activitate reziduală. Atunci când este folosit singur, APOLLO 50 SC nu are nici un fel de activitate de combatere contra păianjenilor adulţi. Substanţa activă clofentezin intervine în creşterea şi diferenţierea celulară în cursul fazelor finale ale dezvoltării embrionare şi fazelor iniţiale ale dezvoltării larvare a acarienilor. De aceea nu are activitate asupra adulţilor, însă datorită efectului său rezidual, în cazul aplicării pe adulţi, efectul maxim de combatere se poate constata după 2 săptămâni de la tratament asupra generaţiei următoare de acarieni. Ca orice acaricid ovicid, se recomandă să nu se aplice mai mult de un tratament cu APOLLO 50 SC pe sezon, în scopul evitării apariţiei rezistenţei.

RECOMANDĂRI DE APLICARE

Plantaţii de pomi fructiferi
Se fac tratamente preventive contra ouălor de iarnă (
Panonychus ulmi) înainte de eclozarea acestora. La măr, tratamentul cu APOLLO 50 SC se poate face începând din fenofaza de dezmugurire până la buton roz (înainte de înflorire). La prun, tratamentul se face din faza de buton alb până la înflorirea deplină, în timp ce la piersic tratamentul se face de la căderea petalelor până la legarea fructelor. Dacă tratamentul se face mai târziu, APOLLO 50 SC se va aplica împreună cu un acaricid-adulticid, astfel încât să se combată şi formele mobile. Se folosesc volume normale de soluţie şi se urmăreşte stropirea completă a pomului (din toate părţile).

Viţa de vie
Se fac tratamente preventive înaintea înfloritului, când de obicei apar primii adulţi de 
Panonychus ulmi, asigurând o normă de 0,4 l/ha (de regulă în 1000 litri de soluţie). Echipamentul de tratare trebuie să asigure o pulverizare corespunzătoare inclusiv a părţilor mai puţin expuse ale butucilor de vie (mai ales partea inferioară).

Legume
Se aplică stropiri cu volum normal de soluţie, la apariţia primelor forme mobile de acarieni, cu mijoace terestre de pulverizare.

Produs al companiei Adama Agricultural Solution

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.